Крусев: Изпълняваме програма за ремонт на тротоари и квартални улици във всички райони

Мисия София

06-06-2018, 12:58

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ върви в срок

До дни започва изграждането на кръгово кръстовище на ул. „Папрат“ и ул. „Захари Зограф“

„Цялостно ремонтираме ул. „Гюешево“ в район „Възраждане“ като изграждаме нови тротоарни настилки и преасфалтираме пътните платна. Улицата е квартална и е алтернатива за всички, които се движат от южна посока към центъра на София“, заяви зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев по време на проверка на строителните дейности на обекта, предават от общината.

С началото на строителния сезон стартира изпълнението на програмата за ремонт на тротоари и квартални улици във всички 24 района на Столична община. „Тази година за първи път сме заложили толкова средства за вътрешноквартални улици, колкото и за големите булеварди и улици в инвестиционната програма. Разчитаме изключително много на кметовете на райони за контрола на строително-ремонтните дейности“, заяви Крусев.

До дни започва изграждането на кръгово кръстовище на ул. „Папрат“ и ул. „Захари Зограф“, както и довършване на неремонтирания участък от ул. „Боянска“.

В началото на юли започва рехабилитация на бул. „Васил Левски“ между Ректората на Софийския университет и ул. „Граф Игнатиев“. Графиците на работа се синхронизират с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, като заедно с преасфалтирането на булеварда се подменя и релсовият път в кръстовището и се изгражда подлез към новата метростанция.

"Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ върви в срок, като екипите на „Софийска вода“ приключват изграждането на нова канализация между ул. „Гарибалди" и ул. „Алабин“. „Целият релсов път в участъка е демонтиран и започна бетониране за основата на новия релсов път. Изгражда се и основата за гранитните плочи на пл. „Славейков“, съобщи зам.-кметът Евгени Крусев.

В средата на юни ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ ще продължи със затваряне на втория участък от ул. „Г. С. Раковски“ до бул. „Васил Левски“.