Да се провежда ли София прайд?

София Лайф

06-06-2018, 13:22

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВМРО към МВР: София прайд е противозаконен и опасен!

Със събитието ще бъдат ангажирани близо 1200 полицаи и огромен ресурс

Дни преди тазгодишния "София прайд" общински съветник от ВМРО поиска от вътрешния министър да забрани събитието, което с толкова засилена охрана можело да бъде заплаха за обществения ред.

"Не мога да разбера какво демонстрират тези хора, които участват в "София прайд". Те имат права, както останалите хора в обществото. Има право да избират своята сексуалност. Да обикалят улиците на София не е нормално", категоричен е депутатът от "Обединени патриоти" Красимир Богданов в студиото на България он еър.

По думите му със събитието ще бъдат ангажирани близо 1200 полицаи и огромен ресурс, а междувременно възрастните хора по селата са жертва на циганските набези и никой не взема мерки. "Тезите, които бяха отхвърлени при обсъждането на Истанбулската конвенция, се прокрадват по време на "София прайд". Скритият замисъл е узаконяване на еднополовите бракове и легитимирането на различни общности. Реално никой хетеросексуален не е тръгнал да демонстрира с парад своята сексуална идентичност", твърди още депутатът.

Лилия Йорданова от инициативния комитет на "София прайд" отбеляза, че събитието е мирно и съпътствано от много други арт събития, филмови фестивали и други. "София прайд" има за цел да насочи вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТ. ЕС реално не задължава държавите-членки да признаят еднополовите бракове и понякога двойки имат проблем в България. Освен това престъпленията срещу половата идентичност не са описани в закона", подчерта Йорданова.

Тя е на мнение, че събитието, което ще се проведе на 9 юни ще мине мирно и под знака на любовта.