Намериха взривни вещества в блок в Ботевград

Пелов и Панчев били заедно, после се скарали

Взривни вещества са открити в апартамент в жилищен блок в Ботевград. На мястото са извикани специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят. Това каза пред журналисти в парламента главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов. Той бе извикан в Народното събрание по искане на депутати от БСП, за да обясни какво се случва в Ботевград след убийството на избягалия затворник Владимир Пелов.
Процесулно- следствените действия имат връзка със случая на стрелбата между Пелов и Марио Панчев, потвърди Маринов. "Има данни, че в един момент са били заедно с Пелов. След това между тях настъпва раздор“, допълни главният секретар.
Всяка една информация за Пелов е била проверявана от екипа, който го издирваше. "Ставаше въпрос за изключително опасен човек", отбеляза Маринов. "МВР е взело абсолютно всички мерки, които позволява законът. Екипът, който работи по издирването е малък и проверен. Към този момент нямам сигнал и основание, че има изтичане на информация", категоричен бе главният комисар.