Наградиха старозагорски полицаи, спасили двама самоубийци

След като преценили правилно ситуацията, двамата полицаи действали светкавично

На 31.05.2018 г. със заповед на директора на ОДМВР – Стара Загора с отличие „Писмена похвала“, за проявени смелост, отговорност, бърза реакция, професионално и човечно отношение при изпълнение на служебните им задължения, са наградени мл. инспектор Константин Михайлов Петков и мл. инспектор Недко Генчев Найденов, полицаи от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ – Стара Загора.
       В поредни дни – на 04.05.2018 г. и 05.05.2018 г., старши полицаи Петков и Найденов, работейки като патрулен екип, са предотвратили два опита за самоубийство на хора в гр. Стара Загора.
      При първият случай, на 04.05.2018 г., благодарение на бързите им и компетентни действия е спасен мъж, легнал на влакови релси, в район на завой на железния път с плътна растителност и затруднена видимост, като тези условия са усложнили спасителните действия и са създали риск за живота на полицаите. Само две минути, след като служителите са открили и отстранили човека от релсите, през участъка е преминала влакова композиция.
На 05.05.2018 г., полицейският екип е реагирал незабавно на получен сигнал за жена, която има намерение да скочи от прозорец на жилище, намиращо се на висок етаж на сграда в гр. Стара Загора. Служителите са пристигнали на мястото и са започнали разговор с жената. В определен момент, след като са преценили правилно ситуацията, двамата полицаи са действали светкавично, като са успели да хванат и издърпат жената в апартамента, спасявайки живота ѝ.
  На 05.06.2018 г. директорът на ОДМВР – Стара Загора, старши комисар Георги Хаджиев, връчи грамоти на двамата служители, като изказа личната си и служебна благодарност за отличната им работа и им пожела да са здрави, да чувстват удовлетвореност от отговорната си професия, да получават разбиране и подкрепа от семействата си и никога да не губят своята доброта и човечност.