Иванчева и Петрова: СРС-тата по делото се подменят

Крими

07-06-2018, 15:44

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Репликите, които уличават бизнесмена Ваклин, са изтрити, твърдят обвиняемите

Подмяната на СРС-тата е тотална, заявиха обвиняемите за получаване на подкуп в особено големи размери Десислава Иванчева и Биляна Петрова. В момента в Специализирания апелативен съд се гледа делото за отстраняването им от длъжност. Иванчева и Петрова обясниха пред журналисти, че са преписвали на тетрадка разговорите от СРС-тата, които са им предоставени, за да се запознаят с тях. Впоследствие двете са установили разлики в текстове на СРС-тата.
Според обвиняемите Ваклин е записан да казва в разговор с друг инвеститор, че не може да работи с кмета Иванчева и вместо да плаща за детски площадки му е по-изгодно да плати изборната кампания на следващия кмет на район „Младост”. „Тя е прецедент и ще пречи”, заявил Ваклин. Другият инвеститор, с който разговаря Ваклин казва, че има оферта от Специализираната прокуратура за 15 000лв. Биляна Петрова поясни, че още в края на миналата година с кмета Иванчева са подали сигнали за заплахи срещу тях, но те не били проверени.
За да не се извършвали и занапред манипулации със СРС-тата, подсъдимите поискаха от съда да им разреши да препишат всички СРС-та, за да бъдат спокойни, че няма да бъдат подменени.
Освен това, Биляна Петрова заяви, че желае резервен защитник Зорка Анастасова да я представлява днес и се отказва от тези адвокати, които е наела. Съдът отстрани от зала упълномощените две адвокатки на Петрова.