Вдъхновени от шествието в Бургас: Хиляди поемат Национален поход за семейството

Мисия Бургас

08-06-2018, 10:40

Снимка:

БНР

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Парад „ЗА“ традиционното семейство - реакцията на Бургас на гей парада

С пет атрактивни инициативи и с Градския духов оркестър бургазлии се включват в празника на традиционното семейство

Балони в небето с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“, станалото традиционно шествие на булките, танц на семейството, под звуците на духова формация „Брас Бургас”, специален пърформанс, представен от деца и изпълнения на живо. Така Бургас ще се включи в националния Поход за семейството, който ще се проведе успоредно в петте най-големи български града.

Събитието ще се състои на 9 юни, събота с начален час 18.00. От пл. „Тройката“ семейства, заедно с децата си, ще се отправят към пл. „Атанас Сиреков“, пред сградата на Общината. За поредна година те ще са облечени в сватбените си облекла или с розови и сини тениски, според основната биологична квалификация – полът.

Участниците в Похода ще изразят своята позиция по важни за обществото въпроси свързани с предизвикателствата пред брака и семейството у нас и срещу хомосексуалната пропаганда. Те ще излязат с декларация до народните представители с призив да работят  за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, и за зачитането на първостепенното право и отговорност на родителите да възпитават и образоват децата си, съгласно своите убежденията, а не според джендър политиките в образованието.

Мащабната инициатива е в защита на брака между мъж и жена, християнските ценности и традиционното българско семейство.

Бургас е пионер в кампанията за защита на традиционното семейство. За първи път шествието се проведе в града ни през 2013 г. От тогава парада на мъже и жени облечени в сватбени костюми и булчински рокли стана запазена марка на позицията срещу все по-агресивното налагане на джендър идеологията.

Всеки, който е ЗА традиционното семейство, е добре дошъл на празника!