Мюзикълът "Машина на времето" на старозагорска сцена

На 14 юни от 19.00ч., Зала "Опера“

МАШИНА НА ВРЕМЕТО“ е мюзикъл за деца, продукция на ДЮСОБ „ Маргаритки“ и Държавна опера Стара Загора. Премиерата е обявена за 14 юни от 19.00 часа. Идея и сценарий Радост Младенова-Арабаджиева, музикална среда – класически автори / Й.С.Бах, Жан-Батист Люли, П.И.Чайковски/

Музика на песните – Маргарита Шоселова

Либрето Мая Дългъчева

Инструментална музика и аранжименти – Александър Тумангтелов и Димитър Косев

Хореография и режисура Радост Младенова-Арабаджиева

Сценограф и художник костюми Теодора Джамбазова

Мултимедия Сергей Голубев

Вокален педагог Зорница Желязкова

Консултант актьорско майсторство Деница Янакиева

Майстор на кукли Живко Кънев

ДЮСОБ „Маргаритки“

Солисти- Иван Кабамитов, Игнат Желев, Маргарита Йовчева,Нели Нечева,Пламен Асенов

Хор на Държавна опера Стара Загора

„Здравей, мой малки приятелю!

Как мислиш, възможно ли е пътуване във времето и пространството? Не? Напротив! За Леа, Джоджо и техния баща-професор по физика, това е сбъдната мечта!

 Базиран на идеята да провокира твоето любопитство към зараждането и развитието на музиката и танца от Каменната ера до наши дни, новият детски спектакъл на Държавна опера Стара Загора ще те превърне в пътешественик във времето. Нека те попитам нещо: Знаеш ли какво е това Барок? Дали е нещо за хапване? А, чувал ли си нещо за Краля Слънце? И наистина ли мислиш, че мумиите не могат да оживяват? Знаеш ли кой е Йохан Себастиян Бах? Дали има само рицари в Средновековието и що е Григориански хорал? О, не се притеснявай ако не знаеш отговорите!

 Смело преплитайки реални факти с елементи на фантастика и минимални дози художествена измислица нашият спектакъл прави разходка през времето и пространството, за да ти разкаже за минали епохи и да те провокира да се замислиш за настоящето, от което зависи и твоето бъдеще. Както е казано: „Нищо не започва и не свършва с нас.“

Ако искаш и ти да пътешестваш с децата от Детско-юношеско студио за опера и балет „Маргаритки“, заповядай на 14 юни 2018г. от 19.00ч. в залата на Държавна опера Стара Загора.

Машината на времето те очаква!

Сърдечен поздрав!

Радост Младенова, режисьор и хореограф