115-те празници на розата в Казанлък достигнаха до всяка точка на света

Мисия

10-06-2018, 13:40

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изключителен интерес към Казанлък и емблематичния за България Празник на розата

Кулминацията на празника е гледана на живо от над половин милион души

Мащабното медийно отразяване на Фестивал на розата 2018 и избора на юбилейната 50-та Царица Роза са направили съпричастни на силната емоция милионна публика от цяла България и света.

Посланията, че Казанлък празнува почитта към красотата, младостта и традициите на Долината на розите и на тракийските царе са предадени в националния ефир на водещите телевизии и радиа, сред които и традиционните партньори на Община Казанлък - радиата БНР – Стара Загора, „Фокус“, „Дарик“ и телевизии „Стара Загора“, „Европа“ и „СКАТ“.

Благодарение на медийното партньорство на Община Казанлък и четвъртата телевизия в България - Канал 3 кулминацията на празника е гледана на живо от над половин милион души, а заедно с излъчването в интернет празникът достигна до над милион зрители по целия свят.

В кулминационната седмица на най-красивите празници у нас, зрители, слушатели и читатели на още 13 национални медии станаха съпричастни с емоциите в Казанлък. Ежедневни съобщения за Фестивала на розата, освен в ефира на Канал 3, имаше и в още 4 други телевизии – Magic TV, The Voice TV, Fen TV, BG Music channel, в 4 радиа, начело с най-слушаното радио в България – „Веселина“ и още -  „Витоша“, Magic FM и The Voice Radio. Над 10 публикации за празниците на розата имаше и в 5 национални всекидневника – „24 часа“, „Труд“, „Телеграф“, „Монитор“ и „Стандарт“.

„Тържеството на младостта, на красотата, на възраждането“, както определи Фестивала на розата в Казанлък председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, е споделено от много нови приятели на Града на розите от близо и далеч. „Празникът на сърцето, на сърцатите казанлъчани, които години наред пазят тази традиция!“ развълнува над 150 000-те гости на града и многократно повече хора, до които медийното отразяване достигна.

Община Казанлък благодари на медийните си партньори, с които доказа, че юбилейният 115-ти празник на розата в Казанлък е „най-красивият, най-вдъхновяващият, най-ароматният празник!“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен