И боксът скочи срещу готвените промени в Закона за хазарта

Федерацията по бокс стана поредната спортна организация, която се обяви против предвидените промени в Закона за хазарта

Федерацията по бокс стана поредната спортна организация, която се обяви против предвидените промени в Закона за хазарта.
 
“Българската федерация по бокс смята, че от предложените промени за забраната на рекламата и разпространяването на лотарийни игри ще пострада, както държавният бюджет, така и българският спорт, който си осигурява значителна финансова подкрепа от лицензираните хазартни организатори под формата на спонсорство и дарения.
 
Така например, БФ Бокс за първа година осигури спонсор в лицето на една от лицензираните хазартни компании за Национална боксова лига, където се състезават най-добрите боксьори на България.
 
Считаме, че за момента няма причина да се предприемат законодателни промени, тъй като рекламата на хазартни игри не е забранена от законодателството на Европейския съюз, а в България е приведена в съответствие с всички изисквания и регулации.
 
Вярваме, че дейността на лицензираните букмейкъри, на операторите на хазартни и лотарийни игри у нас ще продължи в полза на спорта, съобразно добрите европейски модели”, се казва в становище, подписано от президента на централата Красимир Инински.