Пловдивски хор обра наградите на два фестивала

Спечелиха 4 златни медала и "Златен Орфей" на Балканския шампионат по фолклор

Женски народен хор "Плетеница" към Народно читалище "Съвременник-1986" -Пловдив обра наградите на два големи фестивала, провели се този уикенд в Хисаря и Свиленград.
Пловдивчанките спечелиха четири златни медала и "Златен Орфей" на VII-мия Балкански шампионат по фолклор "Евро фолк Жива вода 2018" в Хисаря, който се проведе от 7 до 11 юни. Наградите им са в категории обработен фолклор за хор и индивидуални изпълнители, където се изявиха Стоянка Каравелова, Донка Пашова и Дафинка Бистрева.
С един златен медал - на Донка Пашова, един бронзов - на Дафинка Бистрева и Голямата награда на фестивала пък бяха отличени на XIII-тия Международен фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" - Свиленград 2018.
"Женски народен хор "Плетеница" традиционно се представя добре на всички фестивали, в които участва, но тази година нивото бе толкова високо, че с по-голяма гордост от всякога приехме тези високи отличия", коментира секретарят на Народно читалище "Съвременник-1986" Вера Аврионова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен