Пловдив изпраща загиналите пилоти

Кап.Пламен Пантилеев и кап.Стоян Неделчев загинаха при инцидент на 11 юни край Крумово

С военни почести днес на Централните гробища в Пловдив ще бъдат изпратени загиналите двама пилоти при авиокатастрофата край Крумово в понеделник, информира БНР.

Тренировъчният полет на разбилия се хеликоптер МИ 17 бе фатален за 48-годишния командир на екипажа капитан Пламен Пантилеев и помощника му - 45-годишния капитан Стоян Неделчев. Малката височина, на която вертолетът е летял, не е позволила екипажът да реагира на ситуацията. 

Капитан Пантилеев е от град Бяла, летец – пилот Втори клас с над 600 летателни часа, награждаван е многократно. Женен с две деца. 

Капитан Стоян Неделчев е от Елхово, служи във ВВС от 21 години. Той е летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа и също награждаван многократно. Женен с две деца. 

От началото на годината двамата пилоти са имали по около 18 часа нальот. При катастрофата оцеля бордовият инженер офицерски кандидат Алексей Каменов, който е в болница със счупени ребра и травма на крака.

Церемонията с поклонението започва в 10 часа. Очакват се стотици колеги, приятели и близки на двамата пилоти от всички авиобази у нас.