Има вариант за осминафинал между Бразилия и Германия

Роналдо е почти сигурен голмайстор на Мондиала

Преди късния мач между  Бразилия и Швейцария, германците изненадващо загубиха първия си мач от Мексико с 0:1. Така, маншафта няма друг изход освен да търси 6 точки срещу Швеция и Южна Корея. Но,ако Мексико играе така, както срещу отбора на Льов със сигурност ще направи поне 7 точки и ще е първи в групата.


В късната среща Бразилия и Швейцария направиха реми за 1:1. В първите 20 минути "селесао" показа защо пет пъти е световен шампион и буквално смаза швейцарците. А Коутиньо отбеляза фамозен гол със запазена бразилска марка. След това бразилците подцениха мача  и през второто полувреме се стигна до изравняване. В края на срещата пред вратата на Зомер отново вреше и кипеше, но бразилците нямаха късмет да вкарат втори гол.

В следващите два мача "селесао" ще трябва да  печели мачовете с Коста Рика и Сърбия. Предстоят интересни ситуации. Ако Бразилия спечели първото място в своята група, а Германия остане втора има вариант за "кървав" осминафинал между двата отбора. Ще се види дали Бразилия и Германия ще направят всичко възможно за да избегнат този финал преди финала в такава ранна фаза на Мондиала.


Победата на Франция над Австралия и ремито на Аржентина с Исландия задава друг възлов осминафинал между Франция и Аржентина,ако "петлите" са първи,а "гаучосите" втори.


В най-зрелищния досега мач между Испания и Португалия завършил 3:3 Кристиано Роналдо даде заявка за почти сигурен голмайстор на Мондиала със своя хеттрик. Предполага се,че в мачовете с Мароко и Иран Кристиано ще вкара поне още толкова попадения, ако не и повече.

И дори да отпадне  Португалия на осминафинал, или четвъртфинал, ще е дръпнал пред останалите си конкуренти.

Единствено Диего Коща с неговите два гола за Испания може също да преследва Роналдо. Ако разбира се покаже постоянство пред гола и отбележи и други попадения. Предполага се,че Испания ще продължи по-напред от Португалия и в това е неговия шанс.

Но във футбола нищо не се знае и може Портуталия да е решила след спечелването на европейското да стане и световен шампион. Ако стигне до седем мача в турнира Роналдо може да вкара още доста попадения. Да не забравяме,че седем мача даден отбор може да изиграе на Мондиала и като полуфиналист тъй като ще играе в малкия финал.

Първите мачове показаха,че грандовете направиха изненади на себе си. И сега ще се види доколко ще успеят да се коригират за да вървят напред.