„Зелена зона“ нараства с нови 5500 места от 1 ноември

Изчисленията сочат, че разширението ще струва над 3 млн. на ЦГМ

„Зелена зона“ в София нараства с нови 5500 места от 1 ноември. В „Красно село“ се предвижда да се обхване карето от улици между булевардите „Иван Гешов“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“ и улица „Георги Софийски“, предава ТВ Европа.

Във „Възраждане“ се предвижда платено да стане паркирането между булевардите „Сливница“, „Константин Величков“, „Александър Стамболийски“.

В „Оборище“ новите платени места ще са в карето между булевардите „Христо и Евлоги Георгиеви“, „Данаил Николаев“ и „Ситняково“, и улиците „Черковна“ и „Султан тепе“.

В „Лозенец“ зелена зона ще има в т.нар. „Горен Лозенец“, който остана извън последното разширение на платеното паркиране през есента на миналата година. Очаква се разширяването на зоната да донесе близо 4 млн. и 300 хиляди лева приходи за една година. От ЦГМ съобщиха, че до есента ще инвестират 900 000 лева за ремонт на тротоарите в зоните.

Изчисленията сочат, че разширението ще струва над 3 млн. на ЦГМ. В тази сума освен маркировката, поставянето на знаци и колчета е включено и закупуването на нови устройства, назначаването на 70 служители, както и разкриването на нов офис на дружеството, който ще се намира на метростанция „Европейски съюз“.