Тази вечер откриват Дните на руската култура в Добрич

Добрич Лайф

20-06-2018, 16:03

Снимка:

Ангел Радилов/DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Нина Ставрева откри Дните на съвременната руска култура в Каварна

Дни на руската култура в Добрич

Те се се посвещават на 140-годишнината от Освобождението на България

Дните на руската култура, които тази вечер се откриват и в Добрич, се посвещават на 140-годишнината от Освобождението на България, съобщи на пресконференция Андрей Галкин, президент на Сдружението за приятелство и сътрудничество с балканските страни, което е сред организаторите на културните прояви. Годишнината е знаменателна, еднакво свята и за България, и за Русия, и се надяваме Дните да бъдат принос в отношенията между двете държави, добави президентът на неправителствената организация.
В регионалната библиотека "Дора Габе" ще бъдат представени повече от 70 платна на съвременни автори - пейзажи от старите руски градове и манастири, натюрморти и други. Довечера на откритата сцена на площад "Свобода" ще излязат танцовият ансамбъл "Фантазия" и вокалният ансамбъл "Премиера" от град Подолск, които ще изпълнят най-новата си програма, каза Андрей Галкин. Ансамбъл "Кирилица" от Москва и народната певица Лидия Музальова ще представят руските фолклорни традиции на 26 юни.
В афиша на Дните на руската култура са включени и Каварна, Варна, Шумен, Плиска, Поморие, посочиха от Сдружението за приятелство и сътрудничество с балканските страни.