Пшеница горя в Тутраканско

Поради човешка небрежност

100 дка пшеница са изгорели при пожар, възникнал вчера около 17.00 часа в землището на село Пожарево. Причината за произшествието е в процес на изясняване. Пожара са изгасили огнеборци от РСПБЗН-Тутракан, подпомагани от земеделци с два трактора. Спасени са 85 дка посеви.

Други 30 дка пшеница и 6 къщи в село Йорданово са спасени от опожаряване вчера. В близост до тях горели отпадъци, но след намесата на силистренски огнеборци до щети не се е стигнало. Произшествието е станало на 20 юни около 15.30 часа вследствие на небрежна работа с огън.

300 дка посеви били застрашени от пожар и край Тутракан. Вчера около 13.00 часа поради човешка небрежност близо до нивата възникнал пожар в сухи треви и храсти. Огнеборци от местната противопожарна служба се справили с произшествието, преди да се стигне до загуби.

Без материални щети се разминал пожар в сметище в района на село Шуменци, възникнал вчера около 19.20 часа. Екип на РСПБЗН-Тутракан потушил пожара.

Повреда на туристически газов котлон станала причина за пожар в частен дом в Дулово вчера около 17.45 часа. Огнеборци от противопожарната служба в града реагирали бързо и овладели запалването, преди да причини материални щети.