Осъдиха 44-годишен мъж за причинена смърт на пътя

Крими

21-06-2018, 12:20

Снимка:

Съдебна палата

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдят 17-годишен за смърт на пътя

Съдебното производство е проведено по реда на съкратено съдебно следствие

По  обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден 44-годишен мъж за извършено престъпление по чл.343 ал.3 предл.3 б.“б“ предл.1 вр.чл.343 ал.1 б.“в“ предл.1 вр.чл.342 ал.1 предл.3 от Наказателния кодекс - за това, че при управление на моторно превозна средство е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смърт на едно лице.

Окръжен съд-Стара Загора му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години.

44-годишният мъж е предаден на съд за това, че на 11.12.2016 г. в землището на гр. Стара Загора, по улица „Калояновско шосе“, в посока запад-изток, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, предвидени в Закона движение  по пътищата, като с деянието си по непредпазливост е причинил смъртта на мъж, на 31 г., и е избягал от местопроизшествието.

Съдебното производство е проведено по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства по обвинението и се е ползвал от законовата възможност наказанието му да бъде намалено с една трета. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.