В Балчик розариум ще бъде познавателен парк

Добруджанци

21-06-2018, 12:45

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова дестилерия край Балчик ще преработва по 1500 тона лавандула за година

Общината вече е депозирала инвестиционното предложение

Розариум ще бъде познавателен парк в Балчик, съобщават от общината за новия инвестиционен проект. Зоната с ароматните цветя ще бъде част от градина на площ от близо 10 декара, която предстои да бъде изградена.
В розариума ще бъдат засадени различни сортове от групата на чаенохибридните, които цъфтят до първите студове през септември и радват със силен аромат. Информационни табели ще запознават посетителите с видовете кралско цвете.
В градината, която ще бъде изградена до археологически паметник - средновековна крепост до жилищния комплекс "Балик" и до бъдещ спортен комплекс,ще има още няколко зони за отдих, посочват от общината.На детската площадка и кът с воден ефект ще се забавляват най-малките посетители на парка. В цветна градина ще бъдат засадени сезонни растения и ще има перголи с пейки.Паркът, в който ще хвърлят сянка широколистни и иглолисти дървета,ще пречиства въздуха, ще пази района от ветрове, прах и вредни емисии, отбелязват от кметската управа. Общината вече е депозирала инвестиционното предложение в регионалната инспекция по околната среда и водите, информира БТА.