Якето на Мелания шокира: „Изобщо не ми пука, а на теб?“

Явно послание, но до кого?

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп посети център за деца мигранти, отделени от родителите им. Снимки от стълбицата на самолета разкриха надписа на зеленото й якето с качулка: „Изобщо не ми пука, а на теб?“ и това прикова вниманието на световните медии.

Само преди дни те разпространиха други снимки от тези центрове, в които деца бяха затворени в клетки, защото са пресекли незаконно границата на САЩ с родителите си. Кадрите възмутиха света, като премиерът на Великобритания Тереза Мей първа се почувства длъжна да уточни в пост, че такива мерки не се прилагат на острова.

Говорителката на първата дама на САЩ Стефани Гришам коментира посланието на надписа на гърба на Мелания Тръмп и уточни: „Това е яке. Няма скрито послание. Надявам се, че след днешната важна визита в Тексас, медиите няма да изберат да се фокусират върху гардероба й“.

Първата дама се преоблече с бледожълто яке, преди самолетът да кацне в Макалън, Тексас, за посещението в центъра, където са настанени 55 деца мигранти.

Мелания Тръмп посети центъра само ден след като президентът Доналд Тръмп смени курса и нареди семействата, влизащи от Мексико нелегално в САЩ, да не бъдат разделяни, отбеляза Ройтерс.

Самият Тръмп излезе с алтернативно тълкувания на гардероба на съпругата си в Туитър.

„ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА, А НА ТЕБ?, написано на гараж на якето на Мелания се отнася за фалшивите медии. Мелания се научи колко нечестни са те и наистина вече не и пука!“, написа мъжа й.