Красимир Станев: Неконтролируемият шум е пречка за развитието на туризма

От 1 юли в Албена се очакват работници и от Виетнам

Прекаленият, неконтролируем шум е пречка за развитието на туризма,коментира пред журналисти изпълнителният директор на курортния комплекс "Албена" Красимир Станев днес и допълни, че е изцяло на страната на вицепремиера Валери Симеонов с предвижданите по-строги мерки за защита от шума в околната среда.
Не може дискотека да буди хората в 1-2 часа през нощта,навсякъде тези дейности са строго регламентирани,каза Станев. По думите му,ако подобна ситуация възникне в курорта "Албена",това би било катастрофално. Изпълнителният директор посочи,че във ваканционното селище вземат мерки за ограничаване на шума дори от автомобилите и,ако туристите не одобряваха подобни условия,не биха се връщали по пет-десет пъти през годините да почиват в "Албена".
Красимир Станев коментира и проблема с недостига на кадри за сезона, като посочи, че през това лято в курорта ще работят около 1200 чуждестранни работници - най-много от Украйна и Молдова, или 50 на сто от общия персонал. От 1 юли в черноморския комплекс очакват работници и от Виетнам.Заплащането на чужденците е наравно с това на българите. Позициите, които заемат чуждите работници - камериери, озеленители, както и в ресторантите и кухните, поясни Станев. Той допълни,че за следващия сезон ще бъдат търсени кадри и от Турция, Филипините и други азиатски страни.