Привлякоха като обвиняема Антония Лукова за катастрофата край с.Труд

При инцидента пострадаха общо осем души, сред които и деца

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема А.Л., на 26 г., за това, че управлявала моторно превозно средство в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за правоуправление – престъпление по чл. 343в ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, и за това, че нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила средни телесни повреди на повече от едно лице, след което е избягала от местопроизшествието – престъпление по чл. 343 ал. 3 пр. 4 и пр. 6, буква А във връзка чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 3 юни 2018 г., край с. Труд, обл. Пловдив, обвиняемата А.Л. управлявала лек автомобил „Мазда“, като нарушила правилата за движение и причинила средни телесни повреди на повече от едно лице. По първоначални данни мъж се е представил за водач на автомобила, като в хода на разследването е установено, че това не отговаря на обективната действителност. Според свидетелски показания именно А.Л. е управлявала моторното превозно средство и малко след катастрофата напуснала местопроизшествието.

По делото е установено, че на 17 февруари 2018 г., в Пловдив, А.Л. е шофирала горепосочения автомобил след употреба на алкохол. В тази връзка тя е наказана по административен ред, като й е отнето свидетелството за правоуправление за срок от 12 месеца. Именно в този срок тя е шофирала същия лек автомобил „Мазда“ на 3 юни 2018 г.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив обвиняемата е задържана за срок от 72 часа. По досъдебното производство се извършват действия за установяване на цялостната фактическа обстановка, като предстои да бъде преценено каква мярка за неотклонение ще бъде наложена спрямо А.Л.