Германия в траур, отборът се извини на феновете

Спорт

28-06-2018, 12:12

Снимка:

Freeimages/Priit Kallas

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

СЕНЗАЦИЯТА НА ВЕКА! Германия е аут от Мондиала!

Националният отбор на Германия по футбол се извини официално на феновете си за ранното отпадане от Мондиал 2018 със серия от съобщения в "Туитър", пише Novsport.

Защитаващият титлата си Бундестим загуби вчера от Република Корея с 0:2 и остана последното място в група F, от която за осминафиналите се класираха Швеция и Мексико.

От тима пуснаха няколко съобщения в социалната мрежа, с които поднесоха своите извинения на всички, които ги подкрепяха безрезервно.

"Скъпи привърженици!

Ние сме точно толкова разочаровани, колкото и вие! Световното първенство е веднъж на четири години и ние бяхме планирали съвсем различни неща. Съжаляваме, че не играхме като истински световен шампион. Затова и заслужено бяхме елиминирани, колкото и горчиво да беше това”, пишеше в първия пост.

„Вашата подкрепа беше страхотна, в Германия и по стадионите в Русия. В Рио през 2014 година празнувахме заедно. Но в спорта има и загуби и трябва да ги признаем, ако съперникът е бил по-добър”, казва втората част.

„Поздравяваме Швеция и Мексико за класирането и Република Корея за вчерашната победа”, завършиха от бундестима.

Известният германски политолог Александър Рар описа много точно ситуацията в родината си след отпадането на националния отбор по футбол от Мондиал 2018.

Той определи ситуацията като провал и според него Германия е в траур.

„В Германия футболът е национален спорт. По-важен спорт, който да се гледа от повече зрители, милиони хора, просто няма.

За германците световното първенство по футбол е по-важно от олимпийските игри. А там националният отбор загуби от Мексико и Южна Корея, едва-едва победи Швеция и отпадна още в първия етап – това е неописуема катастрофа.

Германия е в национален траур“, обяви Рар.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен