Със 131 760 лева е увеличен капитала на МБАЛ Добрич АД

Спешна е необходимостта за болницата от два ултразвукови апарата

Това решение бе взето на общо събрание на акционерите на МБАЛ Добрич АД, което се проведе днес. В него участваха представителя на държавата в лицето на д-р Светла Ангелова, представители на общините Добрич, Добричка и Генерал Тошево. Отчетено бе,  че дружеството е стабилно.Финансовата 2017 година МБАЛ Добрич АД  завърши с минимална печалба, съобщават от лечебното заведение.

Увеличението на капитала на дружеството  с 131 760 лв е по искане на представителите на държавата, която е инвестирала въпросната  сума през  2016 година.

  МБАЛ Добрич продължава да изпитва сериозна необходимост от специалисти най-вече   в отделенията по кардиология и неонатология .

 Трудно и напрегнато лято очаква болницата, в предвид предстоящите месеци на отпуски за персонала. Ще се наложи прецизен  балансирането за осигуряване на необходимият минимум от специалисти в отделенията и покриване на дежурствата.

 Спешна е необходимостта за болницата и от 2 ултразвукови апарата- за отделението по Кардиология и Второ вътрешно, след като и двата днес изгоряха.Сумата само за един такъв апарат е над 15 000 лв.