Двама души са загинали при катастрофи през изтеклото денонощие

Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост

Двама души са загинали при пътни инциденти в Старозагорско през последното денонощие.В село Пчелиново, общ. Гурково в посока север, се е движил лек автомобил "Шевролет", управлявана от 35-годишен водач от  Раковски и пътуващ на предната седалка 27-годишен мъж от  Пловдив. Поради движение с несъобразена скорост, на мокра пътна настилка, в условията на ограничена видимост, водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение и е ударен странично от движещ се в посока юг товарен автомобил "Рено Премиум", управляван от 45-годишен турски гражданин. В следствие на удара пътникът в лекия автомобил е починал на място, а водачът му е откаран и настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с фрактури на крайниците и главата и перфориран бял дроб, с опасност за живота. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателен резултат. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

По първокласен път I-6, на територията на общ. Гурково, в посока изток, се е движил лек автомобил "Фолксваген", управляван от 28-годишен мъж от  Гурково. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, на прав участък,
водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение,блъска се в движещ се в посока запад товарен автомобил "Ивеко" с прикачено ремарке, управляван от 49- годишен румънски гражданин, след което излиза извън пътното платно и се преобръща върху предпазната еластична ограда (мантинела). В следствие на удара водачът на лекия автомобил е починал на място. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като пробите са отрицателни. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.