Над 60 университетски преподаватели ще обсъждат в Добрич новости в туризма и образованието

Днес и утре

Над 60 университетски преподаватели и представители на образователни организации от България, Канада, Китай, Виетнам, Унгария, Украйна и Румъния ще дискутират в 14-ото издание на международната научната конференция "Съвременната наука, бизнесът и образованието", съобщават от Висшето училище по мениджмънт.
Студенти и преподаватели от училището ще представят пред международната аудитория нови технологии в туристическата индустрия. Системи за управление на околната среда като инструмент за постигане на устойчиво развитие на туризма - това е темата, която предлагат за дискусия преподаватели от Университета за национално и световно стопанство в София. Студенти от Виетнам ще споделят успешни практики за запазване на служители в компанията. Системи за алтернативно енергоосигуряване в туризма, възможности за симулационни изследвания в туристическия отрасъл, удължаване на туристическия сезон според изискванията на потребителите, свободното време и онлайн туризма също са сред темите, които ще бъдат дебатирани на форума.
Освен в туристическата индустрия участниците в конференцията ще представят новости в още две научни секции - "Образователен мениджмънт и проблеми на образованието" и "Икономика и управление".