„Професионалният протестиращ“ Босия идва да гладува пред НС с лъскав „Мерцедес“

Скъпото возило – собственост на бизнесмен, близък до Десислава Иванчева и Георги Кадиев

Николай Колев-Босия се разхожда в София с лъскав автомобил, собственост на близък на Десислава Иванчева и Георги Кадиев бизнесмен, съобщава „Блиц“. „Професионалният протестиращ“ Босия всяка сутрин идва на „гладен“ протест пред Народното събрание и твърди, че е без храна вече 20 дни. Той обаче се придвижва до „демонстрацията си“ със скъпо немско возило „Mercedes“ CLC 200 с регистрационен номер СА8899НА, придружаван от няколко охранители.

Проверката в масивите на КАТ показва, че лъскавото возило е собственост на фирма „МС-България“ ЕООД, регистрирана на името на Завен Такворов Астадуров. Проверката също така установила, че въпросната фирма се занимава със селскостопанска техника, туроператорска и комисионна дейност. Същият бизнесмен от арменски произход се оказва участник в други фирми като бутилираща компания „Ракитово ООД“ и Бутилираща компания „Горна Баня“, печелили обществени поръчки за стотици хиляди левове.

Астадуров е член на партията  на Георги Кадиев „Нормална Държава“ и освен това е един от видните защитници  на арестуваната за крупен подкуп кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.  Николай Колев-Босия твърди, че вече над 20 дни е в гладна стачка, поредният му протест с недоказани, скалъпени обвинения относно купуване на шофьорски книжки, като иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и на цялото правителство. Последните разкрития обаче повдигат сериозни въпросителни около истинността протеста му.

Медиите изкараха този човек с героичен ореол на страдалец, но истината е, че крупни бизнесмени надничат като сянка зад гърба му. Информацията, с която се сдобихме, поражда въпроса - истински ли е протестът на Босия или е просто бутафория?  И ако е така- колко пари струва в днешно време да очерняш хора, използвайки лъжливи гладни стачки на възрастен човек, който видно е в деликатно психическо състояние.  Какви интереси прозират зад този опит за създаване на измислени трусове в държавата с очевидна цел лична облага на определени кръгове?Снимка на Деня

Щрихи от Плевен