Саутгейт: Специална вечер за цяла Англия

Всички искаме да продължим напред

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт коментира класирането на тима си на четвъртфиналите на Мондиал 2018, след като „трите лъва“ се наложиха над Колумбия след дузпи. 47-годишният специалист призна, че е водил разговори с играчите за моментите на 11-метровите наказателни удари. Припомняме, че на полуфинала на Евро`96 срещу Германия именно Саутгейт пропусна решителната дузпа за Англия.

"Специална вечер за цяла Англия. На стадиона нашите фенове бяха по-малко от колумбийските, но се радвам за всички, които ни подкрепяха у дома. И аз, като тях, не искам да се прибираме все още от световното първенство. Всички искаме да продължим напред. Говорих с играчите, че не трябва да са поддават на напрежението от представянето на тима в миналото. Момчетата са тук, за да пишат собствената си история в националния отбор. Заслужавахме победата. Направихме много добри 90 минути, а на край ликувахме въпреки голямото разочарование от изравнителния гол“, обяви Саутгейт.

„Дузпите са труден и специален момент, но останахме спокойни. Говорихме дълго с момчетата за тези ситуации. Важното е, че не се поддадоха на напрежението. Сега предстои мач с Швеция и мислите ми са насочени към него. Това е съперник, който в последните години постоянно подценяваме и затова имаме лоша статистика срещу него“, анализира английският селекционер.