Фандъкова: Не купувайте жилища без да проверите за канализация

Общество

05-07-2018, 10:40

Снимка:

Кадър - БТВ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Порой и градушка над столицата (ВИДЕО)

Първият от новите метровлакове вече е в София

Само канализация в цяла София може да реши проблема с наводняването на улици

Само построяването на канализация в цяла София може да реши проблема с наводняването на улици при обилни дъждове. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БТВ. Тя призова хората да проверяват дали има канализация в района, преди да купят ново жилище. Кметът се надява строителство без изградена преди това канализация да се забрани скоро със закон.

В центъра на града канализация има. Тя обаче е строена преди 100 година и големи части от нея имат нужда от обновяване. Именно затова при ремонт на булеварди се подменят и тръбите.

Относно разширяването на метролинията в София Фандъкова коментира, че това е най-важният и екологичен проект за града. Изграждането на третия лъч ще се случи на два етапа, като се предвиждат 12 нови линии, припомни тя. Първите 8 – от „Красно село” до Малък градски театър, ще бъдат изградени до края на 2019 г. Останалите четири станции – до „Овча Купел” и Горна баня, ще бъдат готови в началото на 2020 г. Първите нови влакове вече са у нас – те са енергоспестяващи, допълни Фандъкова.