Тази вечер в Античния гледаме "Жизел"

Гостуват на OPERA OPEN по покана на маестро Диан Чобанов

Премиер солистите на Хърватския национален театър - ИВА ВИТИЧи ГИЛЕРМЕ ГАМЕЙРО АЛВЕШ, разгледаха Античния театър преди премиерния спектакъл на "Жизел" днес, 5 юли. Двамата виртуозни балетисти, които са и двойка в живота, гостуват на OPERA OPEN по покана на маестро Диан Чобанов, който освен музикален директор на Опера Пловдив, е и постоянен гост-диригент на Хърватския национален театър.

Балетистите се запознават в Академията по танци в Цюрих. Португалецът Гилерме Гамейро е танцувал във Финлaндския национален балет, преди да стане главен солист на балета в Загреб. Ива Витич танцува с Националния балет на Португалия, по-късно се завръща в Хърватския национален театър в Загреб. От 2017 г. е повишена в главен солист на балета. Носител е на  наградите "Ана Роже" и “Hrvatsko Glumiste” , а през 2017 г. печели наградата "Владимир Назор" за ролята на "Жулиета" в "Ромео и Жулиета” на хореографа Патрис Барт.

Билети за "ЖИЗЕЛ" се продават на касите на Операта, на касите на eventim и онлайн в eventim.bg. Билети се продават и на място преди спектакъла на Античния театър.