Коалицията в Германия постигна споразумение за мигрантите

Зеехофер най-накрая е доволен от постигнатото

Коалицията в Германия постигна споразумение за мигрантите.  Християндемократическият съюз, Християнсоциалният съюз и Социалдемократическата партия подписаха споразумение от две страници, с което правителството остава стабилно поне засега.

Трите управляващи партии са се договори да връщат мигранти, регистрирани първо в друга страна -членка на ЕС. Това обаче може да стане единствено ако Германия е подписала договор за подобни действия със съответната държава.

Другият важен момент е, че няма да се създават транзитни центрове. Документите на мигрантите ще трябва да се разглеждат в рамките на 48 часа, за да се вземе решение дали те да се върнат в първата държава от ЕС, където са получили убежище.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер заяви, че е изключително доволен от постигнатото споразумение. Именно Зеехофер заплаши да се оттегли от коалицията, ако такава договорка е бъде постигната и постави новосъздаденото правителство в Германия пред заплаха.

Последните социологически проучвания показват, че раздорите в коалицията не се приемат добре от обществото, като масово германците смятат, че е отделено твърде много време на въпроса с мигрантите.