РАЗВРЪЗКА: Спасиха момчетата от пещерата в Тайланд

Първото им желание – хляб и шоколад

Щастлив край за момчетата и техния треньор, които бяха заклещени в наводнена пещера в Тайланд. Всички вече са извадени от пещерата и официално спасителната операция приключи. На мястото дори не се виждат линейки, което означава, че всички вече са отведени в болницата.

Днес в пещерата бяха останали още четири момчета и техния треньор. Днес бе и третата – финална фаза на спасителната операция, след като вчера и онзи ден бяха извадени общо 8 деца.

А военните, които участваха в извеждането на момчета, съобщиха за добрата новина по доста необичаен начин – на фейсбук страницата си публикуваха снимка на диви прасета. Всъщност името на футболния отбор на момчетата е „Диви прасета“. Чрез снимката военните са намекнали, че вече целият отбор е заедно.

Спасените днес деца са поискали две неща – хляб и шоколад. След преминалия медицински преглед, желанието им е било удовлетворено, съобщава БиБиСи. Има обаче и една лоша новина за малките смелчаци – те няма да отидат на финала на Мондиал 2018 г., макар че получиха официална покана. Сега най-важно е тяхното здравословно състояние, затова децата ще останат под лекарско наблюдение. Момчетата и техният треньор прекараха 17 дни в пещерата, след като влязоха в нея на 23 юни. Проливните дъждове обаче доведоха до наводняването на пещерата. Тъй като дъждовният сезон в Тайланд продължава, пещерата ще бъде затворена за туристи, за да се избегнат други инциденти.