БСП на бунт срещу президента и жена му?

Социалистите били недоволни от това, че са го направили държавен глава, а той страни и се отрича от тях

В БСП назряват бунтове срещу президента и жена му, съобщава ПИК, позовавайки се на вътрешни източници в партията. Поводът – енергичните им опити да се разграничат от столетницата, която вложи огромни финансови средства и енергия в това да направи Румен Радев държавен глава.

И двамата странели от социалистите, включително и от председателката им Корнелия Нинова и докато до скоро тя криела това, то днес вече предприела обратната тактика. Зад промяната в курса стояла обидената на президента Елена Йончева. Именно тя според социалисти разкрила на Нинова, че Радев няма никакво намерение да помага на БСП. Припомняме ви, че Йончева за кратко работи в президентската администрация, но после си тръгна демонстративно. Според слуховете това станало след скандал с Радева, която се бъркала навсякъде на Дондуков 2.

Елена Йончева обаче е една от най-приближените на Нинова, което допълнително нагнетявало напрежението между лидерката и Деси Радева. Нинова била смъртно обидена и ужасно разгневена от това, че Радев не я поканил на официална вечеря, която даде на китайския премиер Ли Къцян при посещението му в България, макар тя да очаквала това.

Нинова все по-трудно успявала да отговори и на въпросите не само на вътрешнопартийната си опозиция, която я атакува за авторитарно управление на партията, но и на поддръжниците си.

„Тоя защо го избрахме?“, възмутени и от заигравките на президентството с т.н. протестъри, които играха активна роля за свалянето на правителството на Пламен Орешарски от власт. Още повече, че по-голямата част от социалистите до ден днешен нямали отговор кой пробута Румен Радев на Нинова създаде допълнително напрежение сред червените, които бяха класирали Мая Манолова на първо място за кандидат-президент, а Радев – чак на пето.

Заради поредицата от неблагополучия в отношенията между ексгенерала и жена му и БСП, както заради не много добрия имидж на двойката социалистите дори имат нов прякор за първото семейство. „Семейство Адамс“ е подигравателното наименование, използвано за Радеви на Позитано 20.