Започна ремонт за 1,3 млн. лева на гимназията по земеделие в Генерал Тошево

Добруджанци

18-07-2018, 17:46

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С 24 хил. лв. Община Ген. Тошево ще финансира подмяната на водопровод

С финансов ресурс от 1 300 000 лева

Със символична  първа копка днес беше даден старт на модернизацията на  Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщават от общината в добруджанския град.

В дейностите по обновяване на гимназията ще бъде вложен финансов ресурс от 1 300 000 лева. Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителната и Ви К инсталации, основен ремонт на покрива, цялостен вътрешен ремонт на сградата, обновяване на на спортните площадки и др. С изпълнението на проекта в сградата ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания. Строителните дейности ще обхванат учебния корпус, физкултурния салон, както и прилежащото дворно място. По проекта се предвижда и доставка на модерно оборудване, което ще допринесе за повишаване на привлекателността на училищната среда сред учениците, както и на условията за провеждане на обучение. Ремонтните работи са планирани да приключат до 9 май 2019 година. Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров изрази удовлетворение от факта, че в града се обновява не само жизнената, но и институционална среда. На церемонията присъстваха учители, ученици, представители на фирмата  изпълнител и на фирмата, която ще отговаря за строителния надзор.