Зидан става спортен директор на Ювентус

Един от синовете му Люка ще го последва

Италианският шампион Ювентус подготвя нова бомбастична новина. След мега сделката с привличането на Кристиано Роналдо за 112 милиона евро от Реал (Мадрид) според испанските медии бившият треньор на „кралете“ Зинедин Зидан може да последва португалеца, завръщайки се сензационно при „бианконерите“.

Изданието Libertad Digital се позовава на информация от свой източници, приближени до президента на „старата госпожа“ Андреа Аниели. Така французинът, който напусна Реал след третия пореден триумф в Шампионската лига, би трябвало да стане спортен директор на Ювентус. Очакванията са той да започне работа през октомври и да помага на Фабио Паратичи, като не е изключено да изпълнява ролята само на съветник.



Предложението на италианския първенец включва и довеждането в клуба на единия от синовете на Зидан, съобщава AS. Става дума за 20-годишният Люка Зидан, който е вратар. Досега младокът беше трети в йерархията на “Сантяго Бернабеу” и дори записа един мач през изминалия сезон в Примера дивисион.

Зидан игра за Ювентус от 1996 до 2001 година, след което премина в Реал (Мадрид) за рекордната тогава сума от 77,5 милиона евро