Сръбският президент се хвали: Задминахме България, следват Румъния и Унгария

Свят

23-07-2018, 11:01

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

България, Румъния, Сърбия и Гърция ще работят за общ транспортен пръстен

Александър Вучич: Средната ни заплата вече е 424 евро

Икономиката на страната расте, заяви пред сръбските медии президентът Александър Вучич. Той посети строежа на нова болница и беше запитан дали очаква предсрочни избори.

Сръбският президент се похвали, че икономически в региона страната му стои по-добре от България, защото средната заплата е по-висока и вече е достигнала 424 евро.

„Не виждам причина за предсрочни избори, но ако огромен брой хора настояват за такива, ще ги получат. И ще ги спечелим. Защото ние извършихме най-тежките реформи. Нашата икономика напредва сериозно – безработица намалява, а заплатите и пенсиите – растат“.

Вучич допълни, че сравнено с 2002 г. средната заплата в Хърватия е била 700 евро, а в Сърбия – 146 евро, но вече разликата драстично е намалена. Скоро средната заплата ще стане 465 евро, обеща сръбският президент.

Според него намалява и разликата с другите държави в региона. Той отчете, че икономиките на България, Босна и Херцеговина вече са след Сърбия. Албания и Македония също изоставали. Държавите, които Сърбия ще се опита да догони са Румъния и Унгария”, обяви сръбският президент.