Касабов блъска Сидеров в парламента, Марешки излиза от зала да го пази (ОБНОВЕНА)

Вторият човек на Валери Симеонов в НФСБ нападнал вербално и физически лидера на Атака в стаята на групата на патриотите

Екшън сцени в парламента, търканията между Обединените патриоти вече ескалираха на съвсем ново ниво. Първият човек на НФСБ в парламентарната група Валентин Касабов е блъснал председателя на Атака Волен Сидеров. Слух за блъскане и обиди при патриотите първоначално обиколи кулоарите на парламента.

„Да, бутна ме“, потвърди малко по-късно Сидеров. Поведението му Сидеров определи така:

„Според мен се държи неадекватно. Вчера говори някакви несъстоятелни неща, че аз не съм председател на групата, избран от цялата група, включително и от него. Ако той не ме смята за такъв – да напусне, да отиде някъде другаде, да си намери друг председател“, заяви обидено Сидеров в отговор на твърденията на Касабов, че в парламентарната група не го зачитали за председател.

Разправията тръгнала именно от питане на Сидеров „Ти какво правиш тук, след като не съм ти председател“, последвали обиди и после физическата разправа.

Според Сидеров „през Валентин Касабов говори Валери Симеонов“.

„Който смята, че ще ме използва като изтривалка или нещо подобно се лъже дълбоко. Ако някой си въобразява, че той Волен така е в една друга фаза – той е добър и бял, не, аз мога да се отбранявам“, посочи Сидеров.

В отговор на въпрос какво ще последва след физическия сблъсък, председателят на Обединени патриоти заяви:

„Аз ако искам да го бутна, значи той точно за 5 секунди ще бъде в състояние на нокдаун и нокаут“. Според Сидеров Касабов трябва да излезе от групата.

Не закъсня и отговорът на Валентин Касабов. Твърденията, че съм бутнал Волен Сидеров са измислици, заяви депутатът от НФСБ.

Във връзка с вчерашното му изявление затова, че Волен Сидеров от време на време минава в друга реалност, Касабов заяви: "Обясних за какво става въпрос".

На въпрос дали ще напусне групата на ПГ на „Обединени патриоти“, Касабов заяви, че това са поредните измислици на някой човек.

Като разбрал за екшъна от зала притичал и Веселин Марешки.

„Няма да допуснем никакви нападатели да тормозят физически Волен Сидеров. Ще застана пред стаята и няма да допусна никой да тормози Сидеров физически“, заяви пред журналисти председателя на Воля.

Премиерът Бойко Борисов привика патриотите на извънреден Коалиционен съвет в Министерски съвет.