Наближава награждаването в конкурса за поезия "Добромир Тонев“

Церемонията по награждаване на победителите е на 13-ти октомври

Община Пловдив, Дружеството на писателите – Пловдив и Съюзът на независимите български писатели със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“, Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел“, с медийното партньорство на БНР -  Пловдив и БНТ 2 и домакинството  на Културен център „Тракарт“ са в очакване на VIII-ия  Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст.
Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ е анонимен, темата – свободна. Всеки участник представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатстваха само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси.
Желаещите трябваше да изпратят творбите си до 17 септември 2018 г. включително.
Наградният фонд, осигурен от община Пловдив и партньори, е както следва:
От Община Пловдив:
· Първа награда – 600 лв. и грамота
· Втора награда – 400 лв. и грамота
· Трета награда – 200 лв. и грамота
Специални награди от партньори:
· Парична награда за поет-студент – 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“. Наградата ще бъде връчена от зам.декана на факултета.
· Специална награда за млад поет – 300 лв., осигурена от Радио Пловдив;
· Ваучер в размер на 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел“;
· Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.
Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 13 октомври 2018 г., събота, от 18:00 ч., в културен център „Тракарт“, Пловдив, подлез „Археологически“
Организаторите не поемат разноските, свързани с пътуването, престоя и нощуването на участниците от други населени места, поканени за получаване на наградите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"