Три дни приказки ще разказват в Добралак

Мисия Пловдив

03-08-2018, 09:02

Снимка:

Проект "Шепоти"

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Частично бедствено положение в село Добралък

Тишина - в Добралак разказват приказки!

Работилницата е част от проект "Шепоти" от родопски приказки

В село Добралак, община Куклен, завърши Работилницата за разказване на приказки. Тя представи тънкостите на това как разказвачът завладява своята публика и как вдъхва живот на казаното. Изкуството на разказвача е една безкрайна игра между реалност и фикция, а въображението на разказвача се крие именно в умението да създава и оживява образи. Глас, жест и поглед са ключови инструменти за създаването на историята и запомнянето ѝ посредством сетивната ни памет.
По време на работилницата Рафаел Фор предложи приказки от Франция и света на френски език, които да бъдат разказани и на български език. В избраните приказки и легенди присъстваха следните теми: вода, гора, растения, животни, планини, Родопи.
Участници от работилницата имат възможността да представят своята приказка по време на представлението „Шепоти“ на 3, 4, 5 август 2018г. в село Добралък.
Тя е част от проект "Шепоти" от родопски приказки, от програмата на Пловдив 2019 - Европейска столица на култура. Проектът "Шепоти" се осъществява от френската театрална трупа "Театър по пътя", в партньорство със сдружение "Открити пространства" и Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ).