Преди „Верея“ – „Берое“

Срещата „Трейс арена“ започва в 20:45 часа

Днес (3 август) „Берое“ се изправя срещу „Верея“ (Стара Загора) в мач от III кръг на ППЛ. Срещата „Трейс арена“ започва в 20:45 ч. и ще бъде ръководена от Георги Давидов от Велико Търново.

Старши треньорът на „Берое“ Алекандър Томаш може да разчита на всички свои футболисти, тъй като в лагера на тима няма наказани или контузени играчи.

„Отборът трябва да излезе пределно мотивиран, защото такива мачове се печелят с хъс и мобилизация на всяко ниво. Нашият отбор има нужните футболни качества и достойнства да победи, но трябва да бъдем искащи, концентрирани и желаещи победата още от първата минута. Това ще бъде мач, в който ние сме фаворити на хартия, но в съвременния футбол това не означава нищо. Ще подходим с нужното уважение и сме наясно, че бъде труден двубой, но ние сме готови и амбицирани да спечелим, защото „Берое“ винаги играе за победа“, споделиха от треньорския щаб преди срещата.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Ерол Алкан, Матеус Леони, Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Иван Бандаловски, Иван Минчев, Борислав Цонев, Рубен Бриджидо, Вандерсон, Мартин Райнов, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Драгош Фирцулеску и Алфредо.

Георги Давидов от Велико Търново е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Милен Арабаджиев от Велико Търново и Никофор Велков от Севлиево, а четвърти съдия е Стефан Павлов от Бургас. Делегат на БФС е Райчо Райчев от Сливен, а Евгени Георгиев от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ се е срещал с „Верея“ 6 пъти и има 4 победи, 1 равеснтво и 1 загуба. Головата разлика е 6:1 в полза на „зелените“. Три от победите на „Берое“ над „Верея“ са с 1:0, а „зелените“ са в серия от три поредни победи над този противник.