Общината с кампания за спазване на пътната маркировка

Мисия София

10-08-2018, 14:49

Снимка:

facebook/ Транспорт за София

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крусев: Бус ленти дават приоритет на градския транспорт

Само преди седмица стартира и изграждането на нови бус ленти на територията на София

„Всеки да си знае лента“ – това е новата кампания на Столичната община и „Транспорт за София“, чрез която апелираме към всички шофьори на автомобили да уважават пътниците в обществения транспорт като стриктно спазват бус лентите и тяхната маркировка. Всеки иска да отиде на работа, у дома или на среща с приятели навреме, пътниците в градските автобуси и тролейбуси – също. Това написаха в социалната мрежа Фейсбук.

Само преди седмица стартира и изграждането на нови бус ленти на територията на София. Първата нова такава беше направена по бул. "Васил Левски" от Ректората до „Патриарх Евтимий“. Предстои да се направят още нови бус ленти по бул. „Сливница“, „Данаил Николаев“, по бул. „България“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“. Нова бус лента ще има и по „Константин Величков“ в участъка, в който се изграждат перони за споделеното трасе между трамваи и автобуси.

"Звездите от трупата на Младежкия театър Божана Мановска и Севар Иванов приеха да бъдат лица на кампанията и техните лица са на автобусите с номера 280 и 304. Подкрепете ни и Вие, за да може ВСЕКИ ДА СИ ЗНАЕ ЛЕНТАТА и да пристига навреме!", призовават от общината.