Нова схема на телефонна измама иска да ни "спре тока"

EVN съветва клиентите при всяко съмнение да звънят на денонощна телефонна линия

Нова схема на телефонните измамници плъзна в последните седмици. От ЕВН предупреждават гражданите да бъдат внимателни в подобни. По информация на компанията е постъпил сигнал от клиент, че е получил телефонно обаждане от неизвестно лице, представило се за сътрудник на електроразпределителната компания. То било от скрит номер.
Неизвестното лице поискало номер на електромер с цел отстраняване на възникнала повреда. При последващо обаждане мнимият служител информирал клиента, че при техническите дейности близък негов роднина е бил ударен от ток и той трябва да заплати за спешното му лечение.
След сигнала проверка показала, че обаждането не е от служител на дружеството, както и че не е имало възникнала повреда. EVN уточнява, че при разговор сътрудниците на дружеството не използват скрити телефонни номера, както и че винаги се представят с име и фамилия.
В допълнение - събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.
EVN съветва клиентите при всяко съмнение да звънят на денонощна телефонна линия 0700 1 7777