„Берое“ U17 изпусна „Лудогорец“

Във втората си контрола в Боровец

„Берое“ U17 записа второ равенство в контролните срещи на лагера в Боровец. Момчетата на Атанас Рибарски завършиха 1:1 с „Лудогорец“, a мачът се игра в Говедарци. Двата тима изиграха бърз и хубав мач, след който обаче играчите на Берое могат да съжаляват повече за изпуснатата победа.
Старозагорци започнаха срещата силно и още в първите 3 минути пропиляха две чисти възможности за гол. Първо Никола Маринов пропусна, а след това Димитър Спасов нацели гредата.
В 12-та минута играч на „Лудогорец“ се разписа от пряк свободен удар, отсъден след спорно нарушение. Още в ответната атака футболистите на „Берое“ пропуснаха отлична възможност да изравнят.
До края на първата част тимът изпусна още 4 чисти възможности за изравняване на резултата като с два пропуска сам срещу вратаря се отчете Христо Пенев. Все пак нападателят успя да се разпише преди края на полувремето и да изравни. При този резултат дойде и паузата.
След почивката картината на терена не се промени. Момчетата на Атанас Рибарски продължиха да създават положения пред вратата на „Лудогорец“ и да ги пропускат. Старозагорци удариха и още веднъж греда.
„Не проумявам как може при толкова създадени ситуации да не печелим мачовете си убедително. Пропиляваме с лека ръка чисти ситуации, които дано в първенството да не ни костват точки“, заяви след срещата наставникът на „Берое“ Атанас Рибарски.
Следващата контролна среща на „Берое“ от лагера в Боровец е на 14 август, съперник е отборът на „Левски“.
Още 5 от тимовете от Академията на „Берое“ играха контролни срещи този уикенд.
Убедителен успех записа „Берое“ 2006. Децата на Иван Желев спечелиха с 4:1 при гостуването си на „Лoкомотив“ (Пловдив) в Пловдив. За „Берое“ 2006 това е втора победа в изиграните вече две контролни срещи от началото на подготовката.
„Зелено-белите“ си осигуриха успеха още през първата част, която завърши 3:0 след голове на Димитър Диклиев, Давид Тодоров от пряк свободен удар, Валентин Желязков. След почивката Павел Станчев отбеляза за 4:0.В продължението на мача домакините успяха да отбележат след разбъркване след корнер.
„Бяхме по-добри през целия мач и закономерно победихме. Ударихме и три греди“, заяви след срещата наставникът Иван Желев.
Следващата контрола на „Берое“ 2006 е на 18 август в София срещу „Витоша 13“, които тази година станаха първенци на България при формат Футбол 9.
Успех в първата си контролна среща от подготвителния период записа „Берое“ 2007. Тимът, воден от Атанас Димитров се наложи с 5:0 над Арена Запад. „Двубоят бе на футбол 9 .Дадох възможност на всички деца да играят“, заяви след мача наставникът Атанас Димитров. „Берое“ 2007 пътува за Велико Търново в понеделник за участие в турнира в памет на Трифон Иванов.
„Берое “ U15 отстъпи с 1:2 на „Локомотив“ (Пловдив) в контролна среща, играна на Спортна база „Берое“. Единственото попадение за тима, воден от Радостин Александров отбеляза Явор Тенев.
 „Исках да видя как ще изглежда отбора без част своите лидери и резултата бе разочароващ. Отношението и липсата на глад у някои доведоха до това слабо представяне.Можем да се поучим от този мач или да съжаляваме за случилото се. Вторият вариант няма да ни помогне“, коментира след двубоя наставникът на „Берое“ Радостин Александров.
Това е първо поражение за „Берое“ U15 в изиграните вече 5 контролни срещи от старта на подготовката. Следващата сряда тимът заминава за Боровец на лагер и ще изиграе там още 3 проверки. Съперници са „Лудогорец“, „Левски“ и „Локомотив“ (Пловдив).
„Берое“ 2005 също отстъпи на „Локомотив“ (Пловдив) в контролна среща, играна в Пловдив, но с 1:3. Проверката е втора поредна за тима, воден от Дончо Атанасов. Следващата сряда отборът гостува на „Ботев“ (Пловдив) в проверка номер 3 от подготвителния период.
Поражение записа и „Берое“ 2003. Момчетата на Сидер Димитров загубиха с 1:3 от „Локомотив“ (Пловдив) въпреки че поведоха в 50-та минута след автогол на гостуващия тим. В последните 10 минути обаче „зелено-белите“ допуснаха пловдивчани първо да изравнят, а след това и да стигнат до успеха.
„Въпреки това съм доволен от представянето, тъй като имахме превъзходство през по-голямата част от игровото време и имахме няколко възможности да удвоим преднината си. Важното е че има градация в играта и смятам, че ще продължи така и за напред.
Другата седмица ще имаме гостувания на „Ботев“ Пд и „Септември“, съответно в сряда и събота и ще имаме прекрасна възможност да придължим подобрението в играта си“, коментира след срещата наставникът Сидер Димитров.
Източник: beroe.bg