Лека кола блъсна собственичката си в гърба

Водачката не взела необходимите мерки автомобилът да не се приведе в движение

  1. На територията на област Благоевград са станали следните ПТП през уикенда:

    - На 10.08.2018г. около 09:35 часа в гр.Гоце Делчев, 30-годишна водачка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ от гр.Гоце Делчев, паркирайки автомобила без да вземе необходимите мерки автомобилът да не се приведе в движение, бива блъсната в момент, когато е пред него, след като автомобилът се привежда в движение на собствен ход. В резултат на инцидента 30-годишната водачка е пострадала с фрактура на ляв крак и без опасност за живота.

    - На 10.08.2018г. около 09:30 часа в гр.Гоце Делчев е станало ПТП, при което каруца, теглена от кон и управлявана от 64-годишен мъж от гр.Гоце Делчев, излизайки от крайпътна територия на път II-19, не пропуска и се блъска в лек автомобил „Сеат Толедо“ с 25-годишен водач от с.Плетена, общ.Сатовча, движещ се по път с предимство. С охлузна рана на главата и натъртване на гръдния кош е пострадал водачът на каруцата, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

    - На 10.08.2018г. около 17:30 часа на бул.“П.Яворов“ в Благоевград, лек автомобил „Хюндай“ с 30-годишен водач от Благоевград, извършвайки неправилна маневра „завой на ляво“, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в насрещно движещ се лек автомобил „Мерцедес“ с 20-годишен водач от Благоевград. При инцидента са пострадали момиче на 15 години от Благоевград, което е с охлузна рана на лявата китка и жена на 30 години от Благоевград, която е с болки в главата, пътуващи в лекия автомобил „Мерцедес“. След извършен медицински преглед са освободени за домашно лечение.

    - На 12.08.2018г. около 19:50 часа в Добринище е станало ПТП, при което лек автомобил „Хонда“ с 40-годишен водач от Пловдив, движейки се по ул.“Иван Галчев“ спира след внезапно изскачане на пътното платно на 39-годишен пешеходец от Пловдив. При потегляне на автомобила минава вляво и се блъска в предпазна ограда. С охлузна рана на дясното коляно е пострадал пешеходецът, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

  2. И още от бюлетина на ОДМВР Благоевград:
  3. - Около 05:25 часа на 12.08.2018г. на пътя между гр.Гоце Делчев и с.Дъбница, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е извършена проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от З.Х. /38г./ от Петрич, при която е установено, че е шофирал, без да притежава свидетелство за управление на МПС.
  4. - Бързо производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК е образувано срещу К.К. /38г./ от с.Железница, общ.Симитли. Около 20:43 часа на 12.08.2018г. на пътя между Симитли и Железница управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ с наличие на 3,06 промила алкохол в издишания въздух. К.К. е задържан със заповед за задържане до 24 часа.