Валидираха пощенска марка с победата на кан Тервел

Автор на проекта е художникът д-р Ненко Атанасов

В присъствието на народния представител Даниела Димитрова, кметът на Тервел Живко Георгиев и директора на Областан пощенска станция – Добрич Светослав Гочев, днес в Тервел официално бе валидирана пощенска марка с изображение и специален печат по повод победата на Кан Тервел над арабската армия. Датата 15 август не е избрана случайно. Тя е денят, в който армията на арабите е напуснала в паническо отстъпление бойното поле при стените на Константинопол след пореден щурм на армията, предвождана от Кан Тервел.
Автор на проекта за пощенска миниатюра е художникът д-р Ненко Атанасов.
Пощенската марка в блок  с размери 49/39 мм, с рамковидна перфорация е отпечатана върху бяла хартия с офсетова техника. Специалният пощенски печат ще бъде предоставен за използване в Пощенска станция 9450 Тервел, за 3/три/ работни дни, считано от датата на валидиране.
Уникалността на новата пощенска марка е в нейната оригинална визия. За първи път в историята на българската филатемия се използва графично представяне на владетеля Кан Тервел и неговата победа на 15 август 718 г. над арабската армия, обсадила Константинопол.