Пир по време на трагедия

Италианският вътрешен министър празнува часове след сриването на моста

Вълна от гняв и неодобрение се излива върху италианския вътрешен министър. Причината – скандални снимки от партийно парти на неговата „Лига“, заснети само часове след срутването на моста „Моранди“.

„В нощта на скръб, докато мъртвите все още лежаха погребани под развалините, във Фурчи Секуло, провинция Месина, Матео Салвини празнуваше. Министърът на вътрешните работи беше на вечеря с 260 души, организирана от местната структура. Чаши пълни с вино, рибни специалитети, и много „самоубийствени“ снимки публикувани в интернет“, коментира ситуация италианското издание „Република“.  

Снимките на веселата компания и огромната им торта с надпис „Отборът печели“ вече са навсякъде в интернет. А за учудване на участниците в почерпката, които гордо споделяха снимки с министъра, цялата ситуация беше посрещната на нож от останалите интернет потребители.

„Защо министърът веднага не отиде в Генуа, защо не отмени тази политическа вечеря?“, питат хората.

Салвини заяви на тези, които го атакуват, че са „леви чакали“.

При срутването на моста край Генуа загинаха десетки хора, а над 600 бяха евакуирани. Към вчерашна дата официалния брой на жертвите беше 39. Поне 20 души все още не са открити, но не са и обявени за мъртви.