Строги правила при разхождане на кучета в София

Животът

19-08-2018, 14:00

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Намалява се броят на бездомните кучета в столицата

На нарушителите се съставят глоби между 50 и 500 лева

Лабиринт от знаци обозначава местата, които са разрешени и забранени за преминаване на домашни любимци в столичния парк "Св. Св. Петър и Павел". Целта е да бъде ограничен достъпът на кучетата до детските площадки и алеите към тях. Експерти от общината правят ежеседмични проверки, а на нарушителите се съставят глоби между 50 и 500 лева, предават от БНТ.

Столичният парк "Св. Св. Петър и Павел" разполага с две площадки за разхождане на кучета. От скоро алеите са маркирани със знаци, указващи къде е забранено и къде разрешено преминаването с домашни любимци.

Проверки се извършват всяка седмица.

"Така сме съобразили и маркирали алейната мрежа в парка, че да сме толерантни и към хората с кучета, и към хората, посещаващи парка за отдих", обясни Атанаска Георгиева, старши експерт в район "Красна поляна".

На нарушителите се съставят глоби, но нито един собственик до момента не е обжалвал наложената му санкция. А сигнали за нередности не липсват.

При проверките, собствениците на кучета трябва да покажат ветеринарно-медицински паспорт на любимеца си. Задължително е четириногото да е ваксинирано и чипирано. А докато минават по разрешените за тях алеи, кучетата трябва да са водени на каишка, а по-големите породи и с намордник.