Две победи за Академията в контролите от уикенда

Спорт

19-08-2018, 16:23

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ и „Черно море“ се бориха, но не се победиха във Варна

Следващата контрола на тима е следващият петък с „Черноморец“ в Бургас

Две победи записаха отборите от Академията на „Берое“ в контролните срещи, играни този уикенд.
В Боровец най-малките представители на школата в Елитните групи – „Берое“ U15 се наложиха с 5:1 над „Локомотив“ (Пловдив). Това е първа проверка на старозагорци по време на лагера, организиран от БФС и Министерството на спорта. Преди това играчите бяха подложени и на задължителните тестове.
Две контролни срещи изиграха „Берое“ 2008. В първата тимът, воден от Павел Димов завърши 1:1 с „Етър“, във втората се наложи със 7:4 над „Пловдив Сити“.
„Берое“ 2003 отстъпи с 2:3 на „Септември“ в контролна среща, играна в София. Момчетата на Сидер Димитров поведоха в резултата в 15-та минута след добра флангова атака от дясно, завършила с асистенция на Пламен Андрей Апостолов и попадение на Любомир Вачев, който бе изведен на празна врата. След попадението домакините взеха превес в играта и станаха по-агресивния тим. Положения пред вратата на „Берое“ обаче липсваха.
В 30-та минута при една от епизодичните си атаки старозагорци получиха право да изпълнят свободен удар от дясно. След него с гол от воле на Михаил Стоянов Берое 2003 успя да удвои. Две минути преди почивката превъзходството на „Септември“ даде резултат и авансът на „Берое“ бе намален на 1:2.
След паузата картината не се промени. Домакините имаха териториален превес, но не успяха да създадат опасности пред вратата на „Берое“. В 60-та минута те се възползваха от поредица от грешки на играчите на „зелено-белите“ и успяха да изравнят. Третият гол падна в 70-та минута, съобщава beroe.bg.
„Мач на много високо ниво с оглед възрастта. Много полезна контрола за нас. Отборът срещу когото се изправихме бе от най-високо ниво и въпреки това в доста моменти успявахме да сътворим много стойностни неща. Момчетата продължават да повишават качеството в играта си и да осъзнават какво е необходимо за да продължат така, а това е най-важното“, коментира след срещата наставникът на „Берое“ 2003 Сидер Димитров.
„Берое“ 2006 продължи серията си без поражение в контролните срещи. В проверка тимът, воден от Иван Желев завърши 2:2 с „Витоша 13“. Попаденията за „Берое“ бяха дело на Валентин Живков и Димитър Николов. На полувремето резултатът бе 1:1.
„Полезен мач с класен в тази възрастова група противник, с който ще организираме и нови контроли в бъдеще. Справедлив резултат предвид показаното от двата отбора“, коментира след срещата наставникът на „Берое“ 2006 Иван Желев.
Следващата контрола на тима е следващият петък с „Черноморец“ в Бургас.