Свеж полъх от френското първенство

Ним, Дижон и Реймс с пълен точков актив след два кръга

След два изминали кръга от френското първенство се очертаха приятни изненади. Не става въпрос за първото място,където се намира ПСЖ.


С по шест точки  зад парижани не са обичайните заподозрени Марсилия,Монако и Лион. Най-изненадващо има още три отбора с пълен актив от шест точки, които не влизаха първоначално в сметките да бъдат около върха.


Става въпрос за Ним, Дижон и Реймс. В известен смисъл за тима на Реймс от време на време да прави чудеса не е нелогично. Така задължава клубната история на тима. Отборът два пъти е бил на финал за КЕШ и е ставал 6 пъти шампион на Франция. Всички тези успехи са през 50-те и съвсем в началото на 60-те години. Но шампионския порив от време на време се пробужда в славния някога отбора на Реймон Копа, Жюст Фонтен, Роже Пиантони, Жан Венсан и Мишел Идалго.



Тимът на Реймс спечели два пъти в настоящата кампания. Първо като гост на Ница с 1:0 и у дома победи Лион със същия резултат. Дижон взе три точки в първия кръг като гост на Монпелие с 2:1. На свой терен после победи Нант с 2:0. Най-интересен е тимът на Ним. Тръгва с голяма резултатност. Най-напред победи на чужд терен Анже с 4:3. След това сътвори изненада като би на свой терен Марсилия с убедителното 3:1.

Ясно е,че в първите кръгове винаги може да се получат изненади. Също така Марсилия, Лион и Монако няма дълго време  да търпят да има други отбори над тях и ще влязат в битката за първото място с ПСЖ.

Но дори и още два-три кръга Ним,Дижон и Реймс да показват постоянство ще бъде добре и свежо за френския шампионат.