Захариева привика спешно посланика на Кипър заради „Олимпик“

Правителството търси начини за ограничаване на проблема с изгорелите застраховки „Гражданска отговорност“

Вицепремиерът Екатерина Захариева настоява за незабавна среща между представители на Комисията за финансов надзор и кипърското финансово министерство, съобщават от пресцентъра на МВнР. Това е станало по време на спешна среща с посланика на Република Кипър у нас Мариос Кундуридес за фалита на „Олимпик”.

„Засегнати са много хора, а все още нямаме официална информация от кипърската страна относно процедурата, по която ще бъдат изплатени обезщетенията. Надяваме се да я получим във възможно най-кратък срок”, каза Захариева.

България планира да помогне на засегнатите български граждани. „Готови сме да изпратим веднага експерти от КФН в Кипър, както и да приемем ваши специалисти в България, за да изясним проблема и да намерим спешно път за разрешаването му“, допълни Екатерина Захариева.

Указания в този смисъл българският външен министър даде по-рано днес и на българското посолство в Република Кипър.

Посланик Кундуридес увери вицепремиера, че ще съдейства за организирането на среща и изясняването на детайлите по случая. „Не политиците, а хората са на първо място, затова нашите две правителства трябва да направят всичко възможно, за да решим този въпрос“, заяви той.

„Отношенията ни с Кипър са отлични и се надявам на вашето съдействие. Това, което трябва да направим, е да реагираме възможно най-бързо“, подчерта Захариева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен