Шест от шест за Академията в контролите

През изминалата седмица в контроли

Шест победи записаха в изиграните тази седмица шест контролни срещи отборите от Академията на „Берое“.
Два от успехите извоюва отбора на „Берое“ U15. Тимът, воден от Радостин Александров се наложи над „Лудогорец“ и „Левски“.
Срещу „Лудогорец“ „Берое“ U15 се наложи с 3:2. Попаденията за „Берое“ бяха дело на Пламен Бояджиев, Георги Радев и Михаил Каменов. Успехът на „зелено-белите“ можеше и да е по-убедителен, но на три пъти и гредата се оказа верен помощник на вратаря на тима от Разград.
На почивката двата тима се оттеглиха при 1:1 след като „Лудогорец“ поведе, а „Берое“ успя бързо да върне гола и да изравни.
В първата минута на втората част, „Лудогорец“ отново поведе, a „Берое“ обаче успя отново да изравни, а след това и да излезе напред в резултата.
„От гледна точка на желание се представихме отлично, но сме много далеч от оптималната си форма. Много играчи трябва да повишат представянето си и тогава отбора ще изглежда по-добре. Нуждаем се и от ново попълнение.  Въпреки това е хубаво да се види, е дори и далеч от оптималното ни ниво, можем да победим отбор като „Лудогорец“, като дори пропуснахме да направим победата още по-убедителна. Тепърва ни предстои да покажем пълния си потенциал и тогава съм сигурен, че не само като резултат, а и игрово ще имаме значително по-голямо предимство“, заяви след двубоя наставникът на „Берое“ Радостин Александров.
Срещу „Левски“ „Берое“ спечели с 1:0. Единственото попадение срещу шампиона на страната в тази възраст отбеляза Метин Ферди още в 5-та минута. Той се разписа след асистенция на Красимир Тодоров. Играчите на тима, воден от Радостин Александров продължиха да създават положения пред вратата на Левски и след попадението.
Красимир Тодоров, Станислав Петков, Теодор Георгиев и Метин Ферди отново пропуснаха да увеличат аванс на старозагорци през втората част, а в самия край на срещата Йордан Желев насочи топката с глава, ударът му обаче мина на сантиметри от гредата.
„Добър мач за нас като желание и дисциплина. Отбора на Левски е много силен в тази възраст, но не позволихме да стигнат до нито едно положение пред нашата врата, докато ние успяхме да създадем немалко и само късмета и съобразителността на моменти ни попречиха да отбележим повече“, заяви след срещата наставникът на „Берое“ Радостин Александров.  „Лагерът бе много полезен, но и много тежък. В нашата група бяхме 4 много силни отбори и всеки мач изискваше максимални усилия, докато в другите лагери баланса не бе такъв. Но това е само плюс за нас и останалите отбори в Боровец. Радостно е, че успяхме да спечелим всичките си мачове срещу тези сериозни съперници, но по-важното е, че всички са здрави след тези тежки битки. Далеч сме от оптималното си ниво, но бавно и сигурно се подобряваме. Ще е вълнуващо когато отборът влезе в топ форма“, заяви още наставникът на „Берое“.  „Изключително съм горд с момчетата си, тяхното старание и влагане във всяка минута бе страхотно. Остава ни само едно парченце, едно ново попълнение, което да завърши селекцията на отбора ни и се надявам да постигнем успех там“, завърши Радостин Александров.
Успех през седмицата записа и „Берое“ 2006. Тимът, воден от наставника Иван Желев спечели с 5:0 срещу „Черноморец“ в проверка, играна тази сутрин в Бургас. Попаденията паднаха още през първото полувреме, две от тях отбеляза Димитър Диклиев, останалите бяха дело на Валентин Желязков, Георги Чорбаджийски от фаул и Давид Тодоров.
 „Показахме отлична игра и резултат в поредна контролна среща с именит противник. С този двубой приключва подготовката ни за турнира „Пирин Къп”в Банско“, заяви след двубоя в Бургас наставникът на „Берое“ 2006 Иван Желев. Турнирът „Пирин Къп“ стартира на 29 август, сряда.
„Берое“ 2007 също спечели контролната си среща тази седмица. Децата на Атанас Димитров се изправиха срещу „Верея“ и се наложиха с убедителното 4:0.Двубоят се игра на стадиона на „Верея“ и бе петата контрола за Берое 2007 от старта на подготовката в края на юли. Днес тимът пътува за Банско, където ще се включи в лятното издание на турнира „Евима Къп“.
Успех записа и „Берое“ U16, момчетата на Сидер Димитров спечелиха с 2:1 двубоя с „Черноморец“ в Бургас. Попаденията за „Берое“ отбелязаха Станимир Вазов и Янко Янков. „Зелено-белите“ имаха превъзходство през цялата среща и още през първото полувреме стигнаха до 4-5 възможности за попадение. Гол обаче през първата част не падна и двата тима се оттеглиха при резултат 0:0.
След почивката „Берое“ U16 продължи да доминира и логично играчите на Сидер Димитров първи откриха резултата. В 55-та минута Станимир Вазов се разписа след много добро индивидуално действие и центриране на Христомир Иванов. В 63-та минута старозагорци удвоиха преднината си чрез Янко Янков след добро индивидуално действие в наказателното поле на противника.
След това футболистите на „Берое“ продължиха да създават ситуации пред вратата на домакините, но не успяха да отбележат друго попадение. 10 минути преди края на срещата домакините успяха да върнат един гол след като се възползваха от разбъркване в наказателното поле и автогол. Това обаче не промени случващото се на терена и до края „зелено-белите“ не допуснаха никакви опасности пред собствената си врата, а създадоха още няколко.
„Добро представяне като цяло от всички. Имахме спокойствие във владението на токата и контролирахме случващото се на терена. Отборът изработи много на брой разнообразни и многоходови атаки, което в предните срещи се случваше по-рядко, така че смятам че продължаваме във възходяща посока“, заяви след срещата наставникът на „Берое“ U16 Сидер Димитров.
Първи успех в серията контролни срещи записа през тази седмица и „Берое“ 2005. Тимът воден от Дончо Атанасов се наложи с 5:0 над „Олимпия“.
Източник: beroe.bg