Мадлен Маркова е балкански шампион по гребане

Емил Нейков взе и сребро

Доброто българско представяне на Балканското първенство по гребане продължи и в неделя, информира БНР Пловдив. Мадлен Маркова стана балкански шампион на единичен скиф с време 08:04,72, като изпревари съперничките си от Турция и Гърция. Вчера Мадлен взе и бронзов медал на четворка скул.

Отлично завърши Балканидата и синът на Румяна Нейкова - Емил Нейков, който към балканската си титла от вчера добави днес сребро на четворка скул в тандем с Даниел Михайлов, Павел Попов и Иван Зисис.

Бронзови медали спечелиха още осморката ни Ванина Янакиева, Антоанета Караиванова, Магдалена Тошкина, Иванина Петрова, Катрин Христова, Линда Бонева и Владимира Фурнаджиева. Янакиева и Караиванова взеха още един бронз на двойка без кормчия, а Бонева и Фурнаджиева направиха същото на двоен скул.

В крайното отборно класиране България е на четвърто място при девойките с актив от 23 точки, а там лидери са Гърция, Румъния и Турция.

При юношите нашите са на пето място с 25 точки, като първото място е за Турция, следвана от Гърция, Сърбия и Румъния, а зад нас са Босна и Херцеговина и Македония.

В генералното класиране победител е Гърция с 86 точки, следвана от Румъния със 77, Турция със 72, Сърбия с 59, България с 48, Македония с 4 и Босна и Херцеговина с 3.